Va salut si va invit la o noua rubrica-proiect Beauty DEX !! Dupa cum ati inteles o sa povestim despre produsele cosmetice si despre cum sa le folosim corect. Am ales pentru prima postare sa scriu despre accesoriile fara de care ne.ar fi dificil sa realizam un makeup reusit si anume despre pensule. Nu e neaparat sa avem douazeci de pensule si sa nu stim la ce sa le folosim, e nevoie de citeva care sunt esentiale si care ne ajuta, eu am citeva preferate fara de care mi.ar fi greu ca de ex. pensula pentru buze sau cea pentru fardul de obraz. Mai jos o sa vedeti fiecare model de pensula si produsul pentru care o folosesc :

  1. Pensula Kabuki – este cred ca cea mai multifunctionala pensula, o  folosesc pentru pudra, iluminator, perle bronzante sau chiar si pentru fond de ten.
  2. Pensula pentru fardul de pleope – este pensula care nu trebuie sa ne lipseasca din trusa de machiaj si care imi ofera o precizie mai mare, cu cit e mai mica cu atit mai usor o pot manevra.
  3. Pensula pentru aplicarea fondului de ten – nu e obligatorie dar recunosc ca atunci cind am timp imi aplic fondul cu ea pentru ca acopera foarte bine si tot cu ea imi aplic si corectorul.
  4. Pensula pt fardul de obraz sau 2in1 – eu o folosesc pentru fardul de obraz, fiind un pic oblica aplica perfect fardul pe obraz dar o mai putem folosi si pentru conturarea fetei cu bronzer sau iluminator.
  5. Pensula pentru pudra – daca folosim pudra trebuie neaparat sa avem o pensula mare si pufoasa, daca folosim pudra pulbere indepartam surplusul de fiecare data sa nu incarcam fata si o aplicam cu miscare circulare si legere.
  6. Pensula pt perle – este aceeasi pensula care o folosim pt pudra doar ca o putem folosi pentru aplicarea perlelor bronzante sau a fardului de obraz, deci poate fi una la fel de multifunctionala.

Cindva eram foarte creativa si in fiecare zi puteam sa ies cu vreun smoky eyes, acum insa acord o mai mare atentie pentru corectarea tenului, avind un ten  problematic si post acceic incerc sa gasesc mereu produse si accesorii care sa ma ajute sa corectez cit mai natural tot. De aceea am pus asa mare accent pe pensule si pe folosirea lor, pentru ca putem sa folosim produse scumpe dar daca nu sunt aplicate corect aruncam bani in vint . In tabelul cu pensule de mai sus nu au intrat alte doua pensule pe care eu le folosesc zilnic, cea de buze si cea pentru conturul ochilor :

Daca va plac rujurile mate atunci cu siguranta trebuie sa folositi si o pensula speciala pentru aplicarea lor, eu fara aceasta pensula nu reusesc sa conturez exact forma buzelor si sa corectez defectele. Pensula e mica si putem sa o avem cu noi in geanta zilnic. Pensula pt conturul ochilor o putem folosi atit pt fardurile praf cit si pt aplicarea mai exacta a eyeliner.ului iar eu o folosesc cel mai des pentru aplicarea fardului de sprincene, are un virf tare si pot usor sa dau  forma sprincenelor.

Acum vreau sa vorbim despre cum avem grija de pensule. Desigur ca ele ar trebui curatate dupa fiecare folosire sau macar odata in saptamina sa le faceti o baie generala, pentru ca intre timp ele acumuleaza praf si nu in ultimul rind bacterii care ulterior ajung pe tenul nostru. Exista solutii speciale sau putem folosi apa calda cu sapun lichid si avem acelasi rezultat – pensule curate. E foarte important sa nu imprumutati pensulele altcuiva, ele sunt ca si periuta de dinti, doar ale noastre !!! Vedeti mai jos si citeva produse pe care le folosesc :

Sper ca Beauty DEX.ul meu sa va fie de folos si sa putem sa invatam impreuna toate secretele unui makeup de succes !!! Iar daca va intrebati de unde sunt pensulele – toate le.am comandat din noua brosura de la AVON si.mi plac enorm 😉  Data viitoare povestim despre TOP trei produse cu care corectam tenul !!! Pe curind 😉